در جهانی که ارتباطات رشدی روزافزون داشته و نیازمند تراکنش‌های مالی بی درنگ است، ریپل به عنوان نمادی از نوآوری ظاهر شده است. ریپل، پروتکل و ارز دیجیتالی نوآورانه‌ای است که با ارائه یک جایگزین سریع‌تر، ایمن‌تر و هزینه ی کمتر برای سیستم‌های بانکی سنتی، صحنه‌ی تراکنش‌های جهانی را متحول کرده است. در این مقاله از سایت سرمایه گذاری رمزارز بینوست به سوال ریپل چیست پاسخ داده و آن را کامل توضیح می‌دهیم.

ریپل چیست؟

اولین چیزی که در مورد ریپل (Ripple) باید بدانید این است که ریپل هم ارز دیجیتال است و هم یک پلتفرم. ریپل یک شبکه و پروتکل پرداخت دیجیتال مبتنی بر بلاکچین است. درست مانند بیت‌ کوین، پلتفرم ریپل نیز یک برنامه‌ی سورس باز است. این بدان معناست که به کاربران اجازه داده می‌شود تا به راحتی کدهایی که به وسیله‌ی آن برنامه نوشته شده است را ببینند. ریپل شبیه سوییفت و رقیب آن است.

ریپل یک شبکه پرداخت جهانی است و بانک‌های بزرگ و موسسات خدمات مالی جزو مشتریانش به حساب می‌آیند. به نظر می‌رسد هدف ریپل حاکم شدن بر تمام تراکنش‌های بین‌المللی در سراسر جهان است. بسیار جاه طلبانه است اما کسی چه می‌داند شاید این ارز دیجیتال و پلتفرمش بتوانند به این هدف برسند!

ریپل نام شرکت و شبکه است و ارز دیجیتالی آن ایکس آر پی (XRP) نام دارد. ایکس آر پی برای تبدیل سریع بین ارزهای مختلف به کار می‌رود. البته این پلتفرم به همه اجازه می‌دهد تا از طریق ریپل نت (RippleNet) رمز ارز مختص به خود را تولید کنند.

ریپل هم یک ارز دیجیتالی است و هم یک پلتفرم

ریپل نت چیست؟

ریپل‌نت (RippleNet) شبکه‌ای است که به بانک‌ها و سایر مؤسسات مالی کمک می‌کند که سریع و به صورت امن برای هم پول بفرستند. برای انجام این انتقالات از فناوری به نام بلاکچین استفاده می‌کند. فرض کنید که می‌خواهید برای دوست خود که در کشور دیگری زندگی می‌کند، پول بفرستید. در سیستم بانکداری سنتی این کار بسیار طول می‌کشد و ممکن است کارمزدها بالا باشند اما با ریپل نت اوضاع فرق می‌کند.

وقتی از طریق ریپل نت پول می‌فرستید، بانک شما به شبکه ریپل متصل شده و اطلاعات مربوط به پرداخت را ارسال می‌کند. این شبکه اطمینان حاصل می‌کند که تراکنش امن و مخفی باشد. حتی در صورت لزوم به تبدیل پول به ارز مورد نظر کمک می‌کند.

یکی از نکات عالی راجع به ریپل نت این است که می‌تواند تراکنش‌ها را خیلی سریع پردازش کند. دوست شما به جای اینکه چند روز صبر کند، تنها در عرض چند ثانیه پول را دریافت خواهد کرد. دلیلش این است که ریپل نت از فناوری پیشرفته برای نقل و انتقال فوری استفاده می‌کند.

هدف ریپل نت، ارزان‌تر تمام شدن نقل و انتقالات بین المللی پول است. این کار را با ارز دیجیتال خود به نام ایکس آر پی (XRP) انجام می‌دهد. وقتی از طریق شبکه ریپل نت پول می‌فرستید، ارز شما را به ایکس آر پی و سپس به ارز دوست شما تبدیل می‌کند. به این صورت کارمزدها کاهش یافته و روند انتقال پول مقرون به صرفه‌تر می‌شود.

در کل ریپل نت به ارسال پول بین بانک‌ها به صورتی سریع‌تر، ارزان‌تر و قابل اطمینان تر مربوط می‌شود. از فناوری مدرن برای آسان‌تر کردن و بهبود تراکنش‌های بین المللی استفاده می‌کند تا افرادی مانند شما بتوانند برای خانواده و دوستان خود هر جای دنیا که باشند، راحت‌تر پول بفرستند.

این پلتفرم امکان پرداخت به هر ارز از جمله بیت کوین را دارد و دارای حداقل کارمزد برای تراکنش‌ها است یعنی: 0.00001 دلار است.تنها دلیلی که باعث می‌شود این پلتفرم تراکنش‌هایش را رایگان نکند، جلوگیری از حملات دی‌داس (DDos )است. این حملات باعث می‌شوند سرور از کار بیافتد.

کارمزد ریپل بسیار کم است شاید بهتر باشد بگوییم این پلتفرم هیچ کارمزدی ندارد

نحوه عملکرد ریپل نت با یک مثال

فرض کنید نیما که در کانادا زندگی می‌کند می‌خواهد برای دوستش مهرداد در ایران پول بفرستد. هر دوی آنها در کشوری که هستند، حساب بانکی مربوط به آن کشور را دارند و راهی سریع و مقرون به صرفه برای انتقال وجوه را نیاز دارند.

  1. نیما پرداخت را آغاز می‌کند: بانک نیما که بخشی از شبکه ریپل نت است، درخواست انتقال را از او دریافت می‌کند. بانک او اطلاعات لازم را جمع‌آوری می‌کند مانند جزئیات حساب بانکی مهرداد و مبلغی که باید ارسال شود.
  2. راستی آزمایی و مجوز: بانک نیما جزئیات تراکنش را تأیید می‌کند و موجودی حساب نیما را تأیید کرده تا مطمئن شود که وجه کافی دارد. پس از تأیید، تراکنش مجاز شده و برای پردازش آماده می‌شود.
  3. تبدیل به XRP واسطه: قبل از اینکه وجوه به بانک مهرداد منتقل شوند، بانک نیما از ارز دیجیتال بومی ریپل یعنی XRP به عنوان بریج کارنسی یا پل ارزی استفاده می‌کند. بانک نیما دلارهای او را به ایکس آر پی تبدیل می‌کند. این مرحله امکان تبدیل سریع و کارآمد بین ارزها را فراهم کرده و نیاز به چند واسطه یا مبادلات ارزی را کاهش می‌دهد.
  4. انتقال فوری در سراسر مرزها: بانک نیما XRP را از طریق شبکه ریپل نت به بانک مهرداد می‌فرستد. انتقال تقریبا آنی است و فقط چند ثانیه طول می‌کشد تا تسویه شود. این انتقال بلادرنگ یکی از مزایای کلیدی ریپل نت در مقایسه با سیستم‌های سنتی است که اغلب شامل زمان‌های پردازش چند روزه است.
  5. تبدیل XRP به ارز محلی: هنگامی که بانک مهرداد XRP را دریافت کرد، با استفاده از بهترین نرخ ارز موجود، آن را به ریال؛ واحد پول محلی ایران تبدیل می‌کند. سپس وجوه تبدیل شده به حساب بانکی مهرداد واریز می‌شوند.

شبکه ریپل نت طی این روند، ارتباط امن و شفاف بین بانک‌های شرکت کننده را تضمین می‌کند. تراکنش‌ها بر بلاکچین غیرمتمرکز ثبت می‌شوند و سوابقی تغییرناپذیر از این انتقال را ارائه می‌کنند.

نیما و مهرداد با استفاده از ریپل نت از تجربه پرداخت بین مرزی سریع، مقرون به صرفه و قابل اعتماد بهره‌مند می‌شوند. استفاده از XRP به عنوان یک پل ارزی نیاز به واسطه‌های متعدد را از بین برده و هزینه‌های مربوط به تبدیل ارزرا به حداقل می‌رساند و در نتیجه نقل و انتقالات کارآمدتر و هزینه‌های بالقوه کمتری را برای کاربران به همراه دارد.

ایکس آر پی چیست؟

ایکس آر پی (XRP) یک نوع توکن است که برای نشان دادن انتقال ارزش از طریق شبکه ریپل استفاده می‌شود. هدف اصلی ایکس آر پی واسطه بودن برای انواع تبادل ارزهاست چه ارزهای فیات (به ارزهایی که ما در زندگی روزمره از آنها استفاده می‌کنیم مانند دلار،ریال،یورو و… ارز فیات گفته می‌شود) و چه ارزهای دیجیتال.

مثلا: اگر شما بخواهید دلار را با یورو تبادل کنید و یا دلار را با بیت‌ کوین و… مبادله کنید، حداقل کارمزدی که شما باید بپردازید یک دلار و یک یورو است. اما شما می‌توانید از پلتفرم ریپل که کارمزد بسیار  پایینی دارد استفاده کنید. همانطور که اشاره کردیم تراکنش در این پلتفرم کارمزدی برابر با 0.00001 دلار دارد.

یک نکته‌ی جالب: پس از این که هر تراکنش انجام شد از پلتفرم کارمزد 0.00001 ناپدید می‌شود و این کارمزد قابل ذخیره کردن نیست. همین موضوع گواه این است که این پلتفرم برای به دست آوردن پول کارمزد نمی‌گیرد بلکه به دلیل اینکه از حمله‌ی هکرها جلوگیری کند، یک مبلغ بسیار ناچیزی را به عنوان دستمزد دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید: ارز فیات چیست

ریپل به دنبال تبدیل شدن شبکه برای تمام تراکنش های جهان است

خالق ریپل کیست؟

نمونه‌ی اولیه‌ی این پروتکل در سال 2004 ساخته شد. اما درحقیقت این پلتفرم از سال  2013 آغاز به کار کرد. زمانی که جید مک کالیب (Jed McCaleb) خالق شبکه‌ی ایی دانکی (EDonkey) از سرمایه‌گذاران جهانی دعوت کرد تا بر روی پروژه‌ی ریپل لب ( Ripple Labs) سرمایه‌گذاری کنند. در روزهای آغازینی که این شبکه شروع به کار کرد، تعداد افرادی که با ریپل آشنایی داشتند و می‌دانستند ریپل چیست، بسیار کم و انگشت‌‎شمار بوده است.

بنیان‌گذاران ریپل چه کسانی هستند؟

کریس لارسن (Chris Larsen) فردی که به عنوان ثروتمندترین فرد در دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود، یکی از بنیان‌گذاران این مجموعه است. پیش از پلتفرم ریپل، کریس بر روی چند استارتاپ (startup) در زمینه‌ی خدمات مالی آنلاین فعالیت داشت که فعالیتش را با استارتاپ ایی- لون(E-loan) در سال 1996 آغاز کرد.

یکی دیگر از بنیان‌گذاران این پلتفرم جید مک کالیب است. Jed McCaleb یک برنامه نویس و کارآفرین مشهور است. وی با تأسیس چندین استارت آپ در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال به عنوان مثال: Ripple ، Stellar ، eDonkey ، Overnet و همچنین چند استارتاپ در حوزه‌ی صرافی ارزهای دیجیتال چون Mt. Gox فعالیت داشته است. این دو بنیان‌گذار در روزهای آغازین این شبکه در تلاش بودند تا به سرمایه‌گذاران توضیح دهند که ریپل چیست.

ریپل تا به امروز توانسته برخی از بانک‌ها را راضی کند تا از پلتفرمش برای تراکنش‌هایشان استفاده کنند

الگوریتم محافظت از پلتفرم ریپل چیست؟

 ممکن است در ذهن شما سوالاتی همچون چگونه تراکنش‌ها تایید می‌شوند یا چگونه این پلتفرم مطمئن می‌شود که همه چیز درست است، به وجود بیایند. در جواب تمام سوالاتی که در ذهن شما وجود دارند، باید پاسخ دهیم که ریپل از فناوری اختراع شده‌ی خود استفاده کرده است. نام این فناوری الگوریتم اجماع پروتکل ریپل (RPCA) است.

کلمه “اجماع” در این نام بدان معنی است که اگر هر گره ( کار هر گره تایید تراکنش‌های انجام شده در شبکه است) با نظر تمام گره‌ها موافق باشد، مشکلی پیش نمی‌آید. تصور کنید یک شهر باستانی وجود دارد که در این شهر صد پیرمرد خردمند هستند که برای این شهر تصمیم‌گیری می‌کنند و برای تصمیم‌گیری نیاز به توافق همه‌ی این مردان هست. اگر همه موافقت کردند، جنگ شروع می‌شود، جنگ پایان می‌یابد، مالیات بالا می‌رود و غیره. اما اگر یکی از آنها  راضی نباشد، تا زمانی که متوجه نشویم مشکل او چیست، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

از ریپل چه استفاده‌هایی می‌شود؟

  • پرداخت‌های برون مرزی: فناوری ریپل که به عنوان ریپل نت شناخته می‌شود، یک شبکه غیرمتمرکز برای مؤسسات مالی فراهم می‌کند تا انتقالات بین المللی کم هزینه و بلادرنگ را تسهیل کند. در سیستم‌های پرداخت سنتی معمولاً چند واسطه حضور دارند و ممکن است کند و گران باشند. ریپل با فراهم کردن امکان انتقال مستقیم بین بانک‌های شرکت کننده و سایر مؤسسات مالی، جایگزین کارآمدتری را ارائه می‌کند.
  • راه حلی برای نقدینگی: ارز دیجیتال بومی ریپل یعنی XRP نقشی حیاتی را در تأمین نقدینگی برای شبکه پرداخت آن ایفاء می‌کند. این ارز را می‌توان به عنوان پل ارزی استفاده کرد و به مؤسسات مالی امکان می‌دهد که یک ارز فیات را به XRP و سپس به ارز فیات دیگری به سرعت و با هزینه کم تبدیل کنند.
  • رمیتنس: فناوری ریپل به ویژه برای خدمات رمیتنس مفید است یعنی زمانی که افراد برای خانواده یا دوستان خود در کشورهای مختلف پول می‌فرستند. با کمک شبکه ریپل، خدمات دهندگان رمیتنس می‌توانند انتقالات بین مرزی سریع‌تر و ارزان‌تری را ارائه دهند که هم برای فرستندگان و هم برای گیرندگان سودمند است.
  • تسویه حساب برای مؤسسات مالی: فناوری ریپل جایگزینی برای سیستم‌های تسویه حساب سنتی مورد استفاده بانک‌ها ارائه می‌دهد. با استفاده از ریپل نت، مؤسسات مالی می‌توانند تراکنش‌ها را بلادرنگ و به صورت آنی تسویه کرده و زمان تسویه را از چند روز به چند ثانیه کاهش دهند. این امر مدیریت نقدینگی را بهبود می‌بخشد و بانک‌ها را قادر می‌سازد که استفاده از سرمایه خود را بهینه کنند.
  • پرداخت‌های خرد و اینترنت اشیاء: تراکنش‌های سریع و کم هزینه ریپل آن را برای پرداخت‌های خرد و تراکنش‌های مربوط به دستگاه‌های اینترنت اشیاء (IoT) مناسب می‌کند. همان طور که دستگاه‌های بیشتری متصل می‌شوند و قادر به انجام تراکنش‌ها به طور مستقل هستند، فناوری ریپل می‌تواند ریزتراکنش‌های یکپارچه بین این دستگاه‌ها را تسهیل کند.

برتری‌های ریپل چیست؟

  1. ریپل در اصل به عنوان سیستم پرداخت روزانه طراحی شده است ، بنابراین بسیار قدرتمندتر از بیت کوین است. براساس توضیحاتی که دادیم در شبکه‌ی ریپل سرعت تراکنش‌ها بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر از شبکه‌ی بیت‌ کوین است.
  2. ریپل به عنوان یک سازمان رسمی شروع به کار کرده است، زیرا هدف اصلی این شبکه بانک‌ها بوده است. بنابراین قوانین بسیار زیادی که برای سایر ارزهای دیجیتال باید چک شود و به آن توجه شود در مورد ریپل صدق نمی‌کند.
  3. ریپل این قابلیت را دارد که با هر نوع ارز دیجیتالی و غیر دیجیتالی تعویض شود. همچنین حتی می‌توان این ارز را با سایر کالاهای با ارزش مانند طلا نیز تعویض کرد، تمام این تعویض‌ها و تراکنش‌ها با یک کارمزد بسیار پایین و واحد انجام می‌شود.
  4. کارمزد بسیار پایین برای تبادل ارزها به یکدیگر: ارزهای زیادی وجود دارند که نمی‌توانند مستقیماً به یکدیگر تبدیل شوند، به همین دلیل در بانک‌ها از دلار به عنوان واسطه استفاده می‌شود. بنابراین برای تبادل ارزها به یکدیگر شما باید دوبار کارمزد بپردازید. تبدیل ارز A  به دلار و تبدیل دلار به ارز B. ریپل نیز نقش واسطه دارد و شما می‌توانید هر ارزی را به ریپل تبدیل کنید و سپس ریپل را با ارز مورد نظر خود معاوضه کنید به همین دلیل در شبکه‌ی ریپل شما می‌توانید ابتدا یک ارز را به ریپل تبدیل کنید، سپس ریپل را به ارز مورد نظرتان چنج کنید. همانطور که می‌دانید کارمزد تبادل ارز در ریپل نزدیک به صفر است. به همین دلیل نسبت به سایر پلتفرم ها، پلتفرم ریپل مقرون به صرفه‌تر است.
  5. سرعت بالای تراکنش‌های بین المللی: در شبکه‌ی ریپل میانگین هر تراکنش 4 ثانیه است. این سرعت را با تراکنش بیت‌ کوین که چند ساعت و تراکنش‌های بانک‌ها که ممکن است چند روز طول بکشند مقایسه کنید، قطعا پس از این مقایسه به این نتیجه خواهید رسید که شبکه‌ی ریپل برای انسان مدرن بسیار مناسب است.
  6. داشتن اکوسیستم پرداخت: در این اکوسیستم کاربر به راحتی می‌تواند ارز خود را در معاملات سریع و تقریبا بدون کارمزد صادر کند. به عنوان مثال هر کاربر می‌تواند یک ارز دیجیتالی مخصوص به خود را در این شبکه تولید کند و با استفاده از این ارز می‌تواند محصولات عتیقه خریداری کند و یا اینکه مانند سایر کلکسیونرها برای خود یک کلکسیون مخصوص جمع آوری کند.

آیا سرمایه‌گذاری روی ریپل مناسب است؟

در ادامه‌ی این مقاله برخی از جوانب مثبت و منفی ریپل و پلتفرم آن را برای کمک به شما بیان خواهیم کرد.

نقاط مثبت ریپل

  1. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، ریپل یک سازمان رسمی است که بسیاری از بانک‌ها به این سازمان اعتماد دارند. در حقیقت ریپل، یک سیستم بلاک‌چین استارتاپی نیست که شرکت پشت آن مشخص نباشد.
  2. عدم تورم، برخلاف بیت‌ کوین که کوین‌ها به مرور زمان باید از شبکه استخراج شوند، در شبکه‌ی ریپل تمام کوین‌ها از قبل استخراج شدند و در حال گردش در شبکه هستند.
  3. هر چقدر که تعداد بانک‌هایی که از شبکه‌ی XRP برای تراکش‌هایشان استفاده کنند، بیشتر شوند؛ ارزش این ارز و پلتفرم نیز افزایش پیدا می‌کند.
تراکنش ها از طریق پلتفرم ریپل تنها 4ثانیه طول خواهد کشید

نقاط ضعف ریپل

  1. . بسیار متمرکز است. کل ایده cryptocurrency برای جلوگیری از کنترل متمرکز بودن ارز است. اما در شبکه‌ی ریپل از آنجا که توکن‌ها از قبل استخراج شده‌اند، توسعه دهندگان Ripple می‌توانند تصمیم بگیرند که چه زمانی و چه مقدار از این ارز آزاد شود یا آزاد نشود. بنابراین، اساساً مانند سرمایه‌گذاری در بانک است.
  2. برنامه‌ی این شبکه کد باز است ( یعنی تمام افراد به راحتی می‌توانند کدهایی که این شبکه با آنها نوشته شده است را ببینند) هر چند این موضوع باعث شفافیت بیشتر شبکه می‌شود اما همچنین ممکن است برخی از هکرها بتوانند از این کدها استفاده کرده و به سیستم حمله کنند اگرچه احتمال این کار بسیار پایین است.
  3. علاوه بر تمرکز بالایی که این شبکه دارد، این پلتفرم انحصاری است و 61 درصد این ارز در دست Ripple Labs است.

چرا ریپل مورد انتقاد قرار گرفته است؟

اگرچه لیست بانک‌هایی که قصد دارند از ریپل و شبکه‌ی ریپل استفاده کنند، بسیار بلند بالا است اما با این وجود براساس گزارش روزنامه‌ی فایننشال تایمز اکثر این بانک‌ها قصد دارند به صورت آزمایشی از این شبکه استفاده کنند و هنوز ریپل نتوانسته اعتماد صد در صد بانک‌ها را جلب کند. تعدادی از این بانک‌ها نیز به جای اینکه از توکن ریپل استفاده کنند از ارزهای فیات استفاده می‌کنند که این موضوع بیان‌گر این است که بانک‌ها هنوز علاقه‌مند به ریپل نیستند و ترجیح می‌دهند از ارزهایی که تا به امروز برای تراکنش به کار بردند، استفاده کنند.

برخلاف سایر ارزهای دیجیتال ممکن است معامله‌ی شما در شبکه‌ی ریپل مسدود شود. بزرگترین نمونه این امر زمانی است که جید مک کالب، بنیان‌‌گذار Ripple Labs، سعی کرد بیش از یک میلیون دلار ریپل بفروشد، اما معامله برگشت خورد و انجام نشد. شایعاتی مبنی بر اینکه جید قرارداد را نقض کرده است، وجود دارد اما با وجود این احتمال مسدود شدن معامله بر خلاف اصول اساسی ارزها و پلتفرم دیجیتالیاست.

آینده‌ی ریپل؛ بزرگان اقتصاد و حوزه‌ی ارزهای دیجیتال در مورد این ارز چه می‌گویند؟

جان پل مک کافری (John-Paul McCaffrey)، مدیر دانشگاه لانگ آیلند در مورد آینده‌ی ریپل می‌گوید:

اگرچه در حال حاضر پلتفرمی برای مبادله ارزهای فیات با ارز ریپل (XRP) وجود ندارد ، اما این ممکن است زودتر از آنچه  شما فکر کنید تغییر یابد.

به طور کلی در مورد آینده‌ی ریپل مانند سایر ارزهای دیجیتال حرف‌های ضد و نقیض زیادی وجود دارند. افرادی هستند که به آینده‌ی این پلتفرم امیدوار هستند و در برابر افراد دیگری نیز هستند که بر این باورند ریپل نمی‌تواند در دنیای ارزهای دیجیتال پیشرفت کند.

ممکن است این سوال که ریپل بهتر است و یا بیت کوین در ذهن شما شکل گرفته باشد، به همین دلیل در ادامه‌ی این مقاله شما را با تفاوت و شباهت‌های ریپل و بیت کوین آشنا خواهیم کرد تا بر اساس آن بتوانید تصمیم بگیرید که بر روی کدام رمز ارز سرمایه‌گذاری کنید.

تفاوت میان ریپل و بیتکوین

مقایسه ویژگی‌های ریپل و بیت کوین

اهداف توسعه

بیت کوین به عنوان ارز دیجیتال با هدف پرداخت هزینه خدمات و کالا توسعه یافته شده است، به عبارتی هدف اولیه بیت‌ کوین این بوده است که به عنوان یک ارز فیات شناخته شود.

ریپل نیز با هدف این که برای بانک‎ها و شبکه‌های پرداخت به عنوان سیستم انتقال پول و تبدیل ارزها به یکدیگر شناخته شود؛ ایجاد شد. در حقیقت ریپل برعکس بیت‌ کوین به دنبال تایید شدن از طرف بانک‌ها و موسسات مالی است.

توسعه دهندگان

بیت کوین یک سیستم غیرمتمرکز است و توسط هیچ بانک، دولت یا شخص ثالثی اداره نمی‌گردد. بیت کوین توسط فرد یا افراد ناشناسی تحت نام Satoshi Nakamoto ایجاد شده است. اما ریپل توسط یک شرکت رسمی با اهداف مشخصی تاسیس شده است و سرمایه‌دارانی که نامشان مشخص است، این شرکت را  در سال 2012 تأسیس کردند.

تکنولوژی‌ها

بیت کوین یک ارز دیجیتال مبتنی بر بلاکچین است که از سیستم استخراج (اثبات انجام کار) برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کند، اما ریپل از یک دفتر کلی اجماع تکراری و تأیید اعتبار شبکه سرورها به همراه نشانه‌های رمزنگاری به نام XRP برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کند.

استخراج

ریپل به هیچ وجه برای استخراج طراحی نشده است، به همین دلیل بیت کوین و ریپل با یکدیگر تفاوت دارند. استخراج کنندگان بیت کوین معمولاً در قالب بیت کوین جدید پاداش دریافت می‌کنند. XRP در ابتدا به میزان 100 میلیارد از قبل استخراج شده و فقط 38 میلیارد آن در بازار موجود است، بقیه در آزمایشگاه‌های ریپل وجود دارد و می‌توانند به صورت دوره‌ای منتشر شوند. بیت کوین به هیچ وجه از قبل استخراج نشده و حداکثر عرضه آن فقط 21 میلیون است.

صدور ارز

بیت کوین در سراسر جهان پخش شده است. در مقابل 60 درصد از توکن XRP متعلق به ریپل است. قیمت ریپل در مقایسه با قیمت بیت کوین بسیار کم است. تغییرات و توزیع توکن‌های XRP را می‌توان در وب سایت Ripple Charts ردیابی کرد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت بیت کوین و ریپل می‌توانید مقاله ریپل یا بیت کوین را بخوانید.

کیف پول‌های مناسب ریپل

  • لجر نانو اس  و لجر نانو ایکس
  • تراست ولت (Trust Wallet)
  • کیف پول اتمیک
  • کیف پول اکسودوس
  • کیف پول XUMM

سخن پایانی

امید است که توانسته باشیم به سوال ریپل چیست به خوبی پاسخ دهیم. دنیای ارزهای دیجیتال بسیار بزرگ است و اگر شما به دنبال یک سرمایه‌گذاری سودده هستید، بهتر است با مشاوران حرفه‌ای این حوزه مشاوره داشته باشید تا بتوانید سرمایه‌ی خود را افزایش دهید. جهت دریافت مشاوره به صورت رایگان، فرم زیر را پر کنید.

دسته بندی شده در:

برچسب شده در:

, ,
در اینستاگرام بینوست جدید ترین مطالب را به صورت خلاصه و روزانه دریافت کنید