ایدهی قرارداد هوشمند قبل از به میان آمدن ارزهای دیجیتالی مانند بیتکوین مطرح شده بود. در حقیقت سال ۱۹۹۴ نیک زابو(Nick Szabo) متخصص رمزنگاری در یک مقاله این ایده را مطرح کرد، هر چند در آن زمان زمینه برای به وجود آمدن قراردادهای هوشمند(Smart Contract) آماده نبود.اما امروزه جهان آمادهی این نوع قراردادها شده است. در این مقاله قرارداد هوشمند به زبان ساده به شما توضیح داده خواهد شد.
یکی از ویژگیهای مهمی که در انواع شبکهی ارزهای دیجیتالی وجود دارد، نیاز نداشتن فرد سوم برای تایید تراکنشها است. در حقیقت بلاکچین با تکنولوژی که دارد باعث میشود تمام تراکنشها صحیح و بدون تقلب باشد( در سیستم بلاکچین تمام معاملات انجام شده در بلوکهای این شبکه ذخیره میشوند، همچنین تمام تراکنشها در اختیار همهی افراد حاضر در شبکه قرار میگیرد به همین دلیل امکان تقلب در این سیستم وجود ندارد).
لحظهای تصور کنید که بتوانید علاوه بر انتقال ارزهای دیجیتالی از ویژگی بلاکچین در سایر قراردادها نیز استفاده کنید در این صورت دیگر به مراحل سخت اداری نیازی نیست و اگر معامله درست باشد به راحتی میتوان آن را در بلوکهای بلاکچین ثبت کرد. به عبارتی با استفاده از بلاکچین میتوان به صورت هوشمند قراردادها را در آورد و به جای این که مدتها زمان برای انجام یک معامله صرف شود در چند دقیقه تمام مراحل به اتمام خواهد رسید.
هر چند در سال ۱۹۹۴ زیرساختهای قرارداد هوشمند وجود نداشت اما در سال ۲۰۰۵ با به وجود آمدن ارز دیجیتال اتریوم و بلاکچین مخصوص به آن قراردادهای هوشمند از هر زمان دیگری ممکنتر به نظر میرسید.
در حقیقت اتریوم بیشتر از این که به دنبال شناخته شدن به عنوان یک ارز دیجیتالی باشد به دنبال معرفی پلتفرم خود برای ثبت قراردادهای هوشمند است.
فواید قرارداد هوشمند:
از فواید قراردادهای هوشمند میتوان به:
- افزایش سرعت: استفاده از این نوع قرارداد باعث از بین رفتن واسطهها و بروکراسی اداری میشود به همین دلیل سرعت ثبت قرارداد بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
- اعتماد: در قراردادهای هوشمند نیاز به اعتماد کردن بین طرفین وجود ندارد بلکه خود شبکهی بلاکچین اعتماد را به وجود میآورد و امکان کلاهبرداری را ازبین میبرد.
- دوستدار محیط زیست: به دلیل این که به صورت اینترنتی و در فضای مجازی صورت میگیرد پس نیازی به مصرف کاغذ و آسیب به محیط زیست نیست.
به شما پیشنهاد میکنیم ویدیویی که در پایین آمده است را مشاهده کنید، در این ویدیو قرارداد هوشمند به زبان ساده برای شما توضیح داده شده است.
در این ویدیو خواهید دید:
- تاریخچه قرارداد هوشمند.
- قرارداد هوشمند به زبان ساده
- ویژگیهای قرارداد هوشمند
- نحوه استفاده از قرارداد هوشمند
به طور کلی دنیا به سمت هوشمند شدن در حال حرکت است و نیاز است ما نیز به این سمت حرکت کنیم. به شما پیشنهاد میکنیم قبل از این که مجبور به یادگیری مفاهیمی چون قرارداد هوشمند شوید، به صورت داوطلبانه آن را فرابگیرد و از این نوع قرارداد و یا ارزهای دیجیتال در زندگی روزمرهی خود استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید